vineri, 11 ianuarie 2013

Reincarnarea



Stimati cititori, astazi va voi prezenta un articol despre controversata tema a reincarnarii, scris de o prietena de-a mea din Cluj, "U"-ista infocata ca si mine, ALEXANDRA MOLDOVAN:



REINCARNAREA
de Alexandra Moldovan


REINCARNAREA

CE ESTE REINCARNAREA


Reincarnarea este fenomenul prin care spiritul unui mort,ce se afla in spatiu astral,revine pe pamant intr-un nou corp omenesc. Acest act al reincarnarii a fost cunoscut de marii initiati ai antichitatii si este relevant de spiritele evoluate ale spatiilor.
Reincarnarea este trecerea unor fiinte-constiente, nepieritoare, intr-un alt corp fizic, potrivit evolutiei sale spirituale, prin ajutorul caruia spiritul, ca fiinta constienta dotat cu memorie si gandire, va lua mai departe cunostinta de fapte si lucruri noi din lumea fizica, pentru a-si imbunatati invatamintele. Altfel spus, spiritul revine pe pamant pentru o noua scoala, pentrua invata si a suferi, pentru a se ridica pe o treapta superioara de spiritualitate.
Pe masura ce reincarnarile au crescut, spiritul omului salbatic a evoluat si s-a ridicat din punct de vedere intelectual si moral. Judecata faptelor noastre din viata pamanteasca se face dupa moartea fizica, cand spiritul , desprins de corpul fizic si corpul eteric,se ridica in lumea spiritelor, acea lume invizibila.
In toata existenta omenirii, de zeci de mii de secole, nu exista favoritism spiritual, exista numai o crestere a constiintei, unele spirite sunt mai evoluate decat altele caci au un numar mai mare de reincarnari care le-a facut sa fie mai superioare.


CE SEX AU SPIRITELE


In fiecare reincarnare omul ia un corp fizic diferit, un nume diferit, dar spiritul isi pastreaza individualitatea, cu toate ca in viata pamanteasca spiritul poate lua un corp masculin sau feminim. Spiritele nu au sexe, numai planul evolutiei pamantesti le da un corp masculin sau feminim
Reincarnarea nu inseamna ca spiritul omului se va reincarna intr-un corp de animal, aceasta ar insemna metempsihoza, care ar contraveni legilor divine ale evolutiei spirituale, care cere ca spiritul sa parcurga numai un drum evolutiv ascendent


LA CAT TIMP DUPA MOARTE APARE REINCARNAREA


Reincarnarea nu se face imediat dupa moarte, desi sunt si cazuri mai rare cand aceasta se poate intampla chiar in momentul cand spiritul paraseste corpul fizic.
In general, perioada intre moarte si reincarnare este scurta pentru spiritele inferioare, cu cat spiritul este mai evoluat, el va sta mai mult timp in spatiu. Pentru spiritele angelice, aceasta se poate prelungi la mii de ani.
In medie, timpul scurs intre moarte si o noua reincarnare este de 200 de ani, dar el este foarte diferit, cu cat mai mare este suferinta din viata pamanteasca, cu atat mai evoluat va fi spiritul dupa moarte. Din aceasta cauza, cand spiritul doreste o mai rapida ascensiune prin suferinte fizice, va veni mai repede la reincarnare, pentru a indrepta calcarea moralei divine savarsita in alte vieti.


CUM POTI SCAPA DE REINCARNARE


Nimeni nu poate scapa actiunii legii reincarnarii, care este o lege divina.
Scopul reincarnarii este educatia spiritului, iar scopul vietii este de a dezvolta puterile noastre, care se gasesc latente in spiritul nostru, de a stimula facultatile latente ale spiritului nostru.
Locul si parintii unde neam reincarnat nu sunt determinate de parintii nostrii, ci de spiritele evoluate din spatiu. Reincarnarea se poate face in corpuri fizice de sexe diferite, intr-o viata fie de barbat, fie de femeie. In general, dupa sase-sapte reincarnari trecem in corpuri fizice de sex opus.


CE ZICE CREDINTA


Credinta crestina considera ca spiritul dupa moarte se duce in cer si acolo va trai pana la judecata de apoi, dar nu spune ce face acolo atatea milioane de ani.
Din punct de vedere al stiintei spirituale, spiritul poate evolua si in spatiu, dar evolutia cere studii si in sanul corpului fizic, pe pamant sau in alte planete similare.
Adevarata evolutie morala are loc pe pamant, unde spiritul este supus la numeroase lentatii.

IN CE LOC ANUME SE INTORC SPIRITELE


Cand spiritele pleaca la reincarnare, conform legii atractiei afinitatilor, cauta sa revina unele langa altele in aceeasi familie, ori ca rude ale aceleiasi familii, ca iubirea lor, ca spiritul lor sa continue unul fata de altul si mai departe in noua viata pamanteasca. S-a sustinut ca teoria reincarnarii nu explica cresterea populatiei de pe pamant, dar se uita ca evolutia este um fenomen universal, conform careia spiritele animale cele mai superioare revin la reincarnare in corpuri omenesti de oameni primitivi.
In afara de aceasta, pe pamant mai vin la reincarnare spirite de pe alte planete mai inferioare pamantului, care atingand acolo treapta cea mai ridicata de evolutie, vin pe pamant in urmatoarea lor reincarnare.
Prin reincarnare intelegem ca individualitatea constienta nu intra in actiune in momentul nasterii, ca omul nu este o creatie a divinitatii la fiecare nastere, ci individualitatea spiritului exista de veacuri si nu face decat sa coboare din cand in cand in mijlocul materiei fizice. Aceasta inseamna ca spiritul preexista nasterii si traieste mai departe dupa moartea fizica.


PRIVITI UN CAZ REAL


Intr-o noapte calduroasa a anului 1919, Jane Barrett ( nascuta Babrowicz ) a fost lasata singura acasa de catre parintii ei, care au fost nevoiti sa plece la New York, la inmormantarea matusii Lucy. Fata avand 12 ani a respins propunerea parintilor de a-i aduce o bona pentru a avea grija de ea cat timp ei urmau sa lipseasca.
In timp ce lenevea in pat, incercand sa aoarma in noaptea torida. Jane a inceput sa inoate prin ,, acele limburi dintre trezire si somn “. Deodata, a avut impresia ca se inalta spre tavan. Isi spuse ca poate e pe cale de a muri.
A traversat tavanul si a pornit plutind in noaptea de vara impinsa de o forta necunoscuta “ .
A vazut din departare o lumina spre care parea ca se indreapta. Cand a ajuns la ea, a fost surprinsa sa se regaseasca intr-o incapere ce ii parea intrucatva familiara.
Printre oamenii din incapere se aflau unchiul Harry, bunica, si altii  pe care nu ii cunosteam, stand toti incerc si vorbind in soapta. Apoi i-am vazut pe mama si pe tata si am inteles imediat unde ma aflam- la inmormantarea matusii Lucy . “
Camd parintii ei au ajuns acasa , Jane le-a povestit tot ce vazuse. Le descrise pozitia sicriului, culoarea hainelor cu care era imbracata matusa Lucy, si felul in care fusese cooafat parul.
Nu fara o oarecare neliniste, parintii imi confirma spusele. Totul s-a petrecut asa cum le-am povestit eu. Asistam in vis la inmormantarea matusii Lucy . “
Cum am spus, exista foarte multe cazuri reale cand un spirit se desprinde de corpul sau fizic pentru a vedea o anumita intamplare sau pentru a participa la un anumit eveniment, ca si in cazul lui Jane care a asistat la inmormantarea matusii sale Lucy , Asemenea decorporalizari spontane se petrec in timpul somnului,in caz de accident,din cauza unei suferinte sau boli,iar decorpolarizarle spontane se produc prin magie si contemplatie mistica, sub influenta drogurilor si sub hipnoza.
Sper ca v-a placut articolul si intamplarea. Daca va place data viitoare am sa vin cu un exemplu, din ce categorie vreti voi, din cele subliniate mai sus. Va multumesc ! 

3 comentarii: