sâmbătă, 29 iunie 2013

Suntem noi urmasii Romei?

Ideea acestui articol mi-a venit amintindu-mi de zilele mele de scoala...Ori de cate ori eram intrebati " Cine sunt stramosii nostri? " raspundeam prompt si fara echivoc: "Dacii si romanii". Dar o fi oare asa? 

   Pentru a raspunde, haideti sa vedem intai cine erau acesti romani. De unde au venit ei? Si, mai ales, cu ce scop au ajuns pe plaiurile noastre.



CINE ERAU ROMANII?



Romanii erau locuitorii Romei. Ei faceau parte din neamul latinilor, care a migrat  din N Italiei, in sec. IX - VIII i. Hr.  in provincia numita ulterior dupa ei -  Latium (astazi Lazio). De la Roma a pornit intemeierea celui mai mare si bine organizat Imperiu al epocii antice. Roma, ca oras-stat nu putea deveni putere mondiala fara intemeierea asa numitei "orbis Romanus" (lumii romane) prin cucerirea unor teritorii de peste 3.000.000 km2, cu o populatie de peste 50.000.000 de locuitori, si fara transformarea Marii Mediterane (considerata atunci centrul pamantului, dupa cum ii spune si numele) in "Mare Nostrum" sau "Mare Internum". Practic, aproape toata lumea cunoscuta atunci era sub stapanire romana, o imensa retea de drumuri (pe unele se circula si astazi) legand provinciile intre ele. De acolo si expresia "Toate drumurile duc la Roma".

 Deci, iata de ce au venit romanii pe plaiurile noastre. Pentru a cuceri. In antichitate, Dacia era renumita pentru aurul sau. Romanii aveau nevoie de aur pentru a-si completa vistieria uriasului Imperiu, vistierie secatuita de imparatul Domitian. Asadar, au pornit campaniile contra Daciei, incheiate cu izbanda in anul 106, cand regele Decebal s-a sinucis, pentru a nu fi umilit de romani, iar imparatul pederast Traian (89 - 117 d. Hr.) a devenit "Dacicus", sarbatorind impreuna cu gloata de la Roma timp de 123 de zile aceasta izbanda, cheltuielile fiind suportate, desigur, din aurul nostru...

   Dar nu voi aborda aceste campanii aici. Subiectul este altul acum...Deci, sa reluam: Cine sunt romanii pentru noi? Raspuns: Niste cotropitori. Care popor normal si-ar asuma ca stramosi pe cotropitorii sai? Daca intrebi orice francez cine ii sunt stramosii, va raspunde: galii. Nici romanii, nici francii (desi acestia dau numele tarii). La fel pentru spanioli, iberii, pentru portughezi lusitanii, pentru olandezi batavii etc. Deci popoarele care au fost bastinase in locul unde se afla azi tarile respective.   



DACIA

  

  

Care este situatia la noi? La noi, au fost bastinase triburile dace, unite intr-un singur stat de regele Burebista (82-44 i. Hr.). Dupa moartea acestuia imensul regat care se intindea pana la Dunare la V (pana la actuala Budapesta), pana in Carpatii actualmente in Ucraina la N, pana la Bug la E si pana la muntii Haemus (actualmente Balcani in Bulgaria la S) va fi impartit in mai multe state de catre nobilii care l-au asasinat in anul 44 i.Hr. Interesant e ca moare in acelasi an si de aceeasi moarte ca si marele sau rival, Iulius Caesar. Unitatea daca va fi refacuta 120 de ani mai tarziu de regele Decebal (87 - 106 d. Hr.) (al carui nume inseamna in limba daca Zece Puteri (Dzece = zece, Balos = puteri). Acest regat al lui Decebal e deja de dimensiuni mai mici decat cel al lui Burebista, deoarece S Dunarii fusese transformat deja in provincia romana Moesia, iar V fostului regat dac, de la Dunare la Tisa, devenise provincia romana Pannonia. Unitatea statului se va destrama din nou dupa cucerirea romana, o parte a Daciei devenind provincia romana Dacia, iar o alta, mai precis partile nordice, ramanand libera (ca o paranteza, zona Bihorului, unde locuiesc eu, a facut parte din Dacia libera, nefiind ocupata de romani). Capitala straveche a Daciei, Sarmisegetusa Regia a  fost distrusa de romani. Ei au construit alt oras, in stil roman, la cativa km de cel vechi, numit Ulpia Traiana Sarmisegetusa. Asta era stilul romanilor consacrat de secole. La fel au facut si cu Cartagina. Acolo au arat pamantul, pentru a se sterge orice urma a civilizatiei cartagineze. Dupa infiintarea provinciei Africa, au construit o alta capitala, la cativa km, numita...Cartagina. Si Israelul a patit la fel. Ierusalimul a fost devastat de romani in anul 70 d.Hr., inclusiv Templul. Dupa rascoala evreilor condusi de Bar Kohba (132 - 135 d. Hr.), se va naste provincia Siria - Palestina. prin unirea provinciilor romane Siria si Palestina. Capitala va fi orasul roman Aelia Capitolina, construit pe locul Ierusalimului in ruine, de catre imparatul Hadrian (117 - 138 d.Hr.).


DACII NEAM TRACIC




Dupa aceasta prezentare, este timpul sa ne cunoastem mai bine stramosii. Cine erau dacii? Dacii erau o parte importanta a neamului tracilor "cel mai numeros dupa cel al inzilor" dupa cum spunea Herodot. Deci tracii erau dupa chinezi (necunoscuti pentru Herodot) si indieni, grupul etnic cel mai numeros. Nu erau un neam de barbari, avand foarte multe cunostinte de medicina, de astronomie (cunosteau 9 planete, spre deosebire de romani si greci, care cunosteau doar 7). De acolo si expresia "eram in al noualea cer". De exemplu englezii au expresia "I was in the seventh heaven - Eram in al saptelea cer". Erau foarte priceputi in arta razboiului, fiind dispusi sa se bata pana la moarte. De asemenea, aveau un simt artistic deosebit, fiind descoperite numeroase obiecte din aur sau din alte metale lucrate cu o foarte mare maiestrie. Desigur, ca orice popor aveau si defecte. Nu erau mereu suficient de uniti, de aceea nu au putut avea un stat unitar care sa dainuie. De asemenea, le placea sa bea vin in cantitati mari....

 Tracii au jucat un rol foarte important in istoria civilizatiei. Spartacus, conducatorul celei mai mari rascoale a sclavilor din istorie era trac. De asemenea imparatul roman Galerius (305 - 311), care are un Arc de Triumf construit la Salonic (Grecia) era trac (mama sa era daca, tatal facea parte din alt neam trac). A propus chiar ca Imperiul Roman sa se numeasca "Imperiul Dacic", spre oroarea patricienilor si senatorilor romani. A fost un anti-roman convins, tratand cetatenii romani cu cruzime, cum a facut si Traian cu dacii sai pe vremuri. Marele Alexandru Macedon era trac (nu vorbea corect greaca, nefiind limba sa materna). Apar tot mai multe dovezi ca multe natiuni europene moderne sau mai vechi descind din traci. Insisi romanii erau descendenti din acest mare neam, razboiul dintre Traian si Decebal fiind unul fratricid. Deci pana la urma noi suntem stramosii lor nu...invers. Limba daca nu s-a pierdut. Ea doar s-a transformat. S-a pastrat mai pura in S Dunarii printre fratii nostri aromani, meglenoromani si istroromani (acestia din urma aproape disparuti). Am sa va prezint un fragment din limba daca pura, pe care trebuia sa o vorbim noi azi, cu traducerea de rigoare (este vorba de o rugaciune de pe piatra funerara a unei femei dace, de religie zamolxiana (adevarata noastra religie)). Am afirmat intr-un articol anterior ca trebuia sa fim catolici. Ma refeream la alegerea facuta in momentul Marii Schisme de la 1054. Dar, adevarata noastra religie e cea a stramosilor daci: cea zamolxiana. Zamolxis a fost trimisul lui Dumnezeu pentru noi. Iisus a fost trimis pentru evrei. Iata deci, mai jos, rugaciunea:



A*YRELIA STRALUCITOARE

B*ENERIA CURATA

S*YM FORO MAREATA DOAMNA

S*YN DIO SUNT CREDINCIOASA

S*YN ZE SASE TRI SUNT CU TREI DE SASE

K*AI TETHI GATRI DAR ATAT TE ROG

A*YRIS NONAM CANDVA SA MA AJUTI

N*IASCHARIAN SA RENASC

Y se citeste U



Observati probabil referirea la cifra asa zis satanica 666. La daci, la traci in general, este o cifra sacra. Cei care ne impuie azi capul cu prostii ar fi bine sa se abtina...

Iata deci cine ne sunt adevaratii stramosi. Voi reveni cu amanunte legate de acestia si in alte articole. Totusi, observ un inceput in ceea ce priveste trezirea la realitate a poporului nostru. Tot mai multi tineri sunt interesati de studierea adevaratei istorii dacice, de fapt de studierea istoriei noastre reale, in mare parte ascunsa in Arhivele Vaticanului. Este un inceput, un semn ca Lupul Dacic va renaste. Minciuna are picioare scurte...Pana la urma Adevarul trebuie sa iasa la iveala.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu